Rendelését telefonon is leadhatja! | Ügyfélszolgálat: 08:00 – 17:00 | Telefon: +36 70 288 6799 | info@hitelescegkivonat.com

Apostille cégkivonatról minden, amit tudni érdemes

3647 Apostille cégkivonatról minden, amit tudni érdemes

A cégkivonat a céges ügyintézés szempontjából az egyik legfontosabb dokumentum. Sokan nem tudják azonban, hogy a külföldi ügyintézés során egy ügyintéző szervezet olyan cégkivonatot igényelhet, mely az adott ország nyelvén íródott, így nemzetközileg is elfogadott.

Egy egyszerű fordítás azonban ilyen esetben nem elég. Külföldi felhasználás esetén a megoldást az Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonat jelenti.

De mit is jelent ez pontosan, és hogyan juthatunk hozzá egy ilyen dokumentumhoz. Ebben az esetben megmutatjuk a legfontosabb dolgokat, melyeket az Apostille tanúsítványról és a külföldi felhasználásra alkalmas cégkivonatról, valamint annak beszerzéséről tudni érdemes.

Mit jelent az Apostille felülhitelesítés?

Az Apostille tulajdonképpen nem más, mint egy tanúsítvány. Már a neve is beszédes, hiszen az „apostille” francia szó, melynek jelentése „hitelesítés”. Ezzel a tanúsítvánnyal azokat az okiratokat látják el, amelyek más, külföldi országban kerülnek felhasználásra.

A dokumentum tartalma gyakorlatilag ebben az esetben is megegyezik a magyar nyelvű hiteles cégkivonat tartalmával, a különbség közöttük mindössze az Apostille hitelesítés, mely lehetővé teszi a külföldön történő felhasználást. A felülhitelesítés során ugyanis a hazánkban kiállított dokumentum jogosultságot kap arra, hogy bármelyik határon túli államban használható legyen.

Az egyes külföldi államok jogszabályai, illetve joggyakorlata eltérő abban a kérdésben, hogy az idegen okiratok milyen esetekben szorulnak felülhitelesítésre. Nem minden esetben van szükségünk tehát ilyen jellegű hitelesített dokumentumra, azonban külföldi banki ügyintézés során például kizárólag az ezzel ellátott cégkivonatot fogadják el.

Éppen ezért, ha cégünk nemzetközi kapcsolatokat ápol, érdemes az Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonat választása mellett döntenünk.

Hogyan igényelhető az Apostille cégkivonat?

Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonat esetén az egyik legfontosabb dolog, hogy tudjuk, melyik országban kívánjuk felhasználni a dokumentumot. Ennek tükrében a hatályos cégkivonat angol, német vagy francia nyelven is igényelhető. Amennyiben az okirat ellátásra kerül az Apostille hitelesítéssel, abban az esetben azt egyezmény valamennyi részes államának hatóságai elfogadják.

Fontos tudni, hogy azok az államok, amelyek nem csatlakoztak az Apostille Egyezményhez, továbbra is megkövetelhetik az adott okirat magyar Külügyminisztérium általi felülhitelesítését.

Az Apostille cégkivonat hasonlóan a magyar felhasználásra szolgáló cégkivonattal egyszerűen és gyorsan, online is igényelhető. Honlapunkon ez mindössze néhány kattintásba telik, és egyszerű, gyors és biztonságos online fizetéssel vagy átutalással is rendezhető.

Mennyi időbe telik az Apostille cégkivonat beszerzése?

Az Apostille felülhitelesítéssel ellátott dokumentum beszerzése alapvetően lassabb folyamat, mint egy egyszerű, közhiteles cégkivonaté. Ennek oka, hogy a felülhitelesítés egy, plusz hitelesítési folyamat, mely azt igazolja, hogy a hitelesített okmányt az arra felhatalmazott és jogosult személy adta ki. Kedden és csütörtökön tudunk apostille cégkivonatot feladni elsősségi küldeményként, vagy lehetőség van futárral is kérni a dokuemntumot.

Cégünk a külföldi ügyintézéshez szükséges Apostille hitelesítéssel ellátott dokumentumot az igénylés után rövid átfutási idő alatt, maximum 2 munkanapon belül képes beszerezni. Ez a lehető leggyorsabb megoldást jelenti abban az esetben, ha külföldi felhasználás céljából van szüksége cégkivonatra.

Fontos tudni, hogy hasonlóan a magyar nyelvű, közhiteles cégkivonathoz, az Apostille cégkivonat is a kiadástól számított 30 napig érvényes. Fontos tehát, hogy az igénylés során szem előtt tartsuk a felhasználás idejét és az ezzel kapcsolatos, fontos határidőinket.